Humorist lanserer ekspert-skole

Humoristen Eirik Bergesen lanserer egen ekspert-skole for å møte fremtidens utfordringer med å kommunisere ingenting med flest mulig ord. Les avsløringen her.

Verden er full av hendelser som må kommenteres på TV, så satiriker og nyhetstryne Eirik Bergesen har nå lansert sin egen skole for fremtidige eksperter på ulike ting. Mannen som skryter offentlig av å kunne si «ingen kommentar» på syv ulike språk, føler at han har mer enn nok kompetanse.

«Nå har det seg slik at jeg kanskje ikke helt er en ekspert på USA lenger, siden TV2 nyhetskanalen har degradert meg i flere omganger. Fra ekspert, via kjenner, til kommentator og nå til slutt satiriker.»

 

Et bilde fra “maktprat” som er en vesentlig del av skoleringspakken Bergesen og hans kumpaner (blant annet en diger, snakkende kanin) tilbyr.

På spørsmål fra filosofaen.no sier Bergesen at dette ikke er noe hinder for mulighetene som ligger i et ekspertakademi, siden eksperter sier det folk vil høre uansett. Dersom en ekspert ikke helt har på det rene hva folk vil høre, nøyer den seg med å si ingen kommentar. Der kommer også Bergesens språkkompetanse til nytte.

«Det ligger store penger i å lære folk å si ingenting. Jeg har stor tro på at det i fremtiden vil være et enormt behov for arbeidstakere med slik kompetanse,» forklarer Bergesen.

Når filosofaen.no konfronterer han med at det finnes en tekstforfatterutdanning på Westerdals, blir Eirik Bergesen stille i ett øyeblikk før han fortsetter:

«På Westerdals blir de riktignok eksperter i å selge Grandiosa som nøkkelhullprodukt, men hos oss vil man kunne selge ekspertråd om Mezyar Keshvaris mulighet til å bli Norges nye statsminister med inngående kunnskap om FrP-velgeres forkjærlighet til såkalte “self made men”.»

 

Vi har bestemt oss for å la det bli med disse ord. Bergesens første kurs kan du melde deg på nå, og finner sted på Teaterkjelleren onsdag 15. november, klokken 19.30. Dette innlegget er ikke sponset, og utover det har artikkelforfatter ingen ytterligere kommentarer.