Category Archives: Tilbakeblikkstorsdag

Kunsten å drømme seg bort

Så lenge jeg kan huske, har jeg vært en drømmer. En som lar alle inntrykkene man opparbeider seg fra ung alder, gi grobunn til intrikate fantasier om å skrive den feteste historien eller å gjøre en stor forskjell fordi man har den beste ideen til å fikse verden.

Drømmeren. Gudene vet hvem som tok bildet.

Vanligvis skriver jeg mye fjas på bloggen. Eller kommer med lettbeinte tips. Kanskje det er på tide at dere blir bedre kjent med meg.

Jeg er en drømmer, og jeg har alltid vært det. En skolt full av ideer, kanskje ikke med all verdens struktur. Det er kanskje den store utfordringen min. Det er mye i bevegelse, men det er ikke alt som går fremover. Litt som når folk som “børner” ikke helt klarer å komme seg avgårde før gummien på dekket er borte. Altså, jeg er ikke en råner. Jeg er en drømmer.

Rånere kan også være drømmere. Noen ganger tenker jeg at deres drømmer er litt mer fokusert. At de dreier seg om noe konkret. En ny pakning her eller en sjukt kul felgpakke der. Noen ganger er jeg veldig misunnelig på de drømmene. De virker så håndgripelige, som om det bare er å strekke seg bittelitt opp, og så har man tilgang til det man ønsker.

Drømmene mine kan veldig ofte bli litt distrahert. Som i at de går seg bort i andres drømmer, istedet for å følge seg selv. Hvordan kan en drøm følge seg selv? Kanskje den ikke direkte følger seg selv, men heller blir til mål, og kanskje senere til og med virkelighet. Det er som om drømmene mine hadde hatt godt av litt mindfullness, og en direkte kommunikasjonslinje til viljestyrken.

For, en gang ville jeg bli professor. Eller forsker. Så ville jeg bli journalist. Så ville jeg bli politiker. Og så ville jeg bli lærer. Og nå vet jeg ikke helt lenger hva jeg vil. Kanskje jeg mer enn noen gang hadde hatt godt av en skikkelig opprydning i skolten.

Kanskje ikke dette var et sæærlig grundig tilbakeblikk, men fremover vil jeg poste litt filosofaering knyttet til opplevelser og erfaringer jeg har fra et halvt langt liv.

Hva gjør du med dine drømmer?