Category Archives: Blogg

Leit night update

Du vet det, ikke sant. Når du kjenner at alt er skikkelig kjipt. At bunnen er nådd. Da kan det bare gå litt oppover. Sånn er det i hvert fall for meg.

Den siste uka har vært skikkelig kjedelig. Ting sitter ganske langt inne. Det går trått. Ikke misforstå meg. Jeg har det teit, men det kiler litt i aktivitetshodet mitt om dagen. Jeg må bryte ut av kjedelige tilstander og leke litt. Kan man ikke kalle det en slags kreativ medisin?

Cairo og jeg har hatt det morsomt. Han liker virkelig ikke å vaskes, men han elsker å spise på gamle skjerf. Hvis du glemmer igjen skjerfet ditt hos meg, kan du glemme å få det igjen uten litt Cairo-DNA.

Politikk er kult. Samtidig blir jeg utrolig stressa av det. Kall det en yrkesskade. Jeg har det faktisk på papiret, men det er en annen historie (men samtidig ikke). På mandag holdt jeg foredraget for et Akademiet-kull med førsteklassinger om å overleve engasjement og hvordan det har påvirket meg videre. Det ble bittelitt tøffere enn planlagt. Selv om det var veldig viktig.

For meg synes det som at jeg er ekstremt fokusert på detaljer. Og det er ganske irriterende. Jeg tror hvis du spør tidligere kolleger av meg, vil de bekrefte at jeg kan henge meg opp i små detaljer. Ikke at jeg er perfeksjonist, men noen små detaljer må bare bli riktig. Ellers så setter jeg meg selv litt på sidelinja. Det er slitsomt.

Her om dagen var det verdensdagen for psykisk helse. Dagen for festtaler og bakfull angst dagen etterpå. Ikke for meg, da. Jeg drikker nesten ikke. Det var såvidt jeg tok en øl til kampen i dag. Psykisk helse trenger mer oppmerksomhet, men løsningen på en bedre psykisk helse er ikke nødvendigvis så veldig komplisert.

Spør mer. Lytt mer. Gidd å gjøre vanlige ting selv om. folk er ærlige og sier at ting er trått. Det er ikke nødvendigvis slik at problemer kan snakkes ihjel. Noen ganger må de gjøres ihjel. Jeg tror mye kan gjøres ihjel. Alt må ikke være så innmari komplisert.

Når noen svarer tungt, kan du gjøre det lett. Som regel er det bare å si at du hører. At du bryr deg.

Men for Guds skyld, ikke synes synd på meg. Eller noen. Det er nesten litt nedlatende. Som om at jeg, eller andre, ikke er helt klar over ting. Som at vi ikke helt skjønner hvordan det er å leve litt mindre bekymra enn gjengs person. Vi gjør det. La oss. Vær med oss.

Nei, altså. Jeg begynte vel å snakke om sånn kreativ medisin. I morgen starter jeg med å streame. Jeg har noen planer. Du får vel bare følge med.

Jeg tror forøvrig du kan bidra en slant til denne bloggen og virksomhetens positive veksts om du trykker på PayPal-knappen til venstre der.

Vel, det var det jeg hadde på hjertet i kveld, kjære mennesker som leser.

Kos deg med slideshowet av da jeg forsøkte å ta fancy bilder av Cairo.

Tanker i tiden

Hjernen er en stor tenketank. Trenger ikke slenge nedlatende kommentarer om frokostmøtene til Civita eller Agenda for å forstå det. Noen tenketanker går på en skikkelig smell, slik som min gjør hele tiden. Sist ut i Oslo er vel kanskje Jan Bøhler, men dagens post skal ikke handle om ham.

Endringer er uunngåelige. De kommer før du aner det. Når du minst forventer det. Litt som en sommernatt i juli for snart ti år siden. Som da broren min ringte og sa jeg skulle bli onkel første gangen. Som de utallige samtalene om at vi kanskje ikke passer sammen likevel.

Ytre endringer har man ikke kontroll over. Ting som skjer utenfor ens egen påvirkningsfære. Indre ting, derimot. Indre ting kan man påvirke, men det krever så sjukt mye energi. Noen ganger skulle jeg ønske jeg hadde like mye energi som den lille bikkjeklumpen jeg deler leilighet med.

Denne nettsiden har endret seg. Da jeg begynte med filosofaen-konseptet i 2007 eller 2008 eller gudene vet helt når, skulle jeg bare fjase. Jeg masseproduserte fjas ingen gadd å lese. Man kan jo argumentere for at jeg fortsatt masseproduserer fjas, egentlig. Det kommer en ny endring her.

Fremover skal jeg skrive både personlig, og så skal jeg forsøke å profesjonalisere en del annet innhold. Jeg tenker å anmelde kulturting. Jeg tenker å skrive ut en del engasjement. Jeg tenker å skrive en del kåseri. Sist, men kanskje ikke minst, går jeg svanger med en ide om å lage en nettbutikk.

Det har ligget i kortene en liten stund.

Jeg ønsker å selge filosofaen-merch, og andre nyttige ting. Som for eksempel bøker. Eller produkter det går an å bruke om igjen. Eller munnbind til overpris flydd inn fra bedrageridømte sørlendinger.

Jeg drømmer om filosofaen sTORE.

Det er ikke rart jeg drømmer når jeg kan gå langs steder som dette.

Drømmenes høstkongerike. Foto: Tore Remi Christensen. Modell: Cairo Nour Tough-in-fluff

Nav og andre ting

Det var da som bare. Jeg fryktet en samtale med NAV skulle være sikkelig skummelt, men så var saksbehandleren min veldig ålreit og kjempegrundig. Og ringte opp en ekstra gang for å bare avklare om jeg var i aktiv behandling.

I går holdt jeg på å gå i knestående midt på Torshov. Jeg tenkte at det kanskje ikke var noe vits. tungsinnet kom fossende. Det var over hundre menn i taktfast marsj som trampet over hjernebrua mi. Da jeg kom hjem spiste Cairo litt på overmadrassen, så jeg glemte plutselig å være trist.

På agendaen står det nå å få bestilt bildeler, komme meg inn i tiltak, søke litt akutt sosialhjelp, søke jobber og gå tur med hunden. Ja, også klage på vedtak om karenstid. I morgen kan jeg snakke med den nye legen min.

Jeg kommer nok til å skrive litt om det også.

PS!

Jeg jobber med litt alternative inntektskilder.

Kunne du tenkt deg å bestille filosofaen-produkter?

The bed end

Tilgi meg, folkens, for jeg har syndet. Jeg har ikke skrevet siden syvende september. Jeg har vært for opptatt av hund, boklanseringsvisitt og quizdeltakelse. For ikke å glemme å prokrastinere egen jobbsøking fordi hver gang jeg leser en stillingsannonse føler jeg meg som tatt ut av en viss middelmådig filmatisert H.G. Wells-roman med Guy Pierce i hovedrollen.

The bed end. Haha. Foto: Selfie

Tilgi meg, folkens. 60% av dagen går med på å krølle seg sammen i en liten angstball, redd for å hoste, redd for å ikke kunne betale for meg, redd for at alt skal ta så innmari lang tid. At jeg ikke klarer å holde fokus. At jeg glemmer ting så fort jeg har tenkt dem. Det er ikke noe gøy.

Tilgi meg, folkens. For at jeg kjenner meg litt ensom selv om jeg ikke er det. Når man er litt skjør, knyter brystet seg fortere. Det er begrenset hvor mye empatisk respons du kan få fra en veldig søt og nusselig liten valp som elsker å klypebite hendene dine. I det minste står jeg opp om morgenen.

I morgen skal jeg snakke med NAV.

På lørdag skal jeg se fotball med en kompis.

På søndag skal jeg arrangere tidenes første søndagsbrunsj ala filosofaen.

På mandag skal jeg snakke i førti minutter om 22. juli, livet og engasjementet etterpå.

Det skal ikke være rolige stunder selv om jeg ikke har gjort en drit i dag (bortsett fra å lufte hunden – opptil flere ganger, jævla dritemaskin). I dag er energinivået middels. Hodet er tungt.@

Dette innlegget er the bed end.

Arbeidsløs, jeg?

Dagen jeg ikke helt trodde skulle komme, har kommet. Den kom for en uke siden. Jeg er arbeidsløs. Med hund. Med bil. Boende alene i Oslo. Faen.

Beskrivelse av bilde: Artikkelforfatteren er snudd opp ned fordi WordPress tuller med ham. Men det er også et fint symbol på livet hans akkurat nå. Ja, og en hund sover ved bena hans, og de ligger begge på sengen. Han er iført en grå Tuba Tuba collegegenser og en blå shorts. Og han har en bart. Foto: Tore Remi Christensen

Nei, så hva ska´n gjørra? Ska´n legge seg ned? For å sitere den store oslopoeten Joachim Nilsen. Ikke at jeg har planer om å legge meg ned. Ikke nå, men hvor skal man starte?

Jeg tenker mye. Jeg har skrevet litt. En slags selvbiografisk lyrisk reise fra ung og uskyldig til nær fallen på slagmarken og de utfordringer det fører med seg. Skriving er nok ikke et levebrød. Ikke i tradisjonell forstand. Så jeg har tenkt litt ekstra i det siste.

Jeg kan fylle dødtiden her. Mye dødtid blir det jo ikke, jeg skal søke jobber. Jeg skal gå tur med bikkja. Jeg skal finne meg selv. Det blir en del levendetid. Pustepausene skal derimot gå til en del morsomme ting jeg drømmer om å få realisert.

 • Streaming av ulike ting. Jeg drømmer om en times liveshow hver kveld med ulike gjester. bare sitte og prate piss og bli forstyrra av bikkja.
 • Parkbenksamtaler med folk.
 • Lage ulike podcast-piloter med ulike folk.
 • Skrive om hverdagen og dokumentere livet som arbeidsledig, både med tekst, bilde og lyd.

Hva tenker du om dette? Gi meg gjerne noen tips til innhold (f.eks. om det er noe du vil jeg skal skrive om), i kommentarfeltet, eller reach out på Twitter eller Facebook.

Resultater fra karantenequiz 7.4

Hei alle sammen og takk for deltakelsen. Her er resultatlisten fra karantenequizen 7.4. Ikke glem den kommende quizen, som du kan følge med på her.

Det har kommet meg for øret at det er litt slurv med fasiten, men ingen får gå. Med mindre noen har håndsprit og munnbind. Neste quiz kvalitetssjekket litt bedre. Det viktigste er ikke å vinne, men å kose seg.

Resultatliste

Vinner: Åsgårstrand, 18/23p

2. Oslofjordalliansen, 16p

3. Bare Tobben, 15p

3. Påskesokken, 15p

3. Barkåker frukt og betong, 15p

3. I woke up for this, 15p

7. De fulle fem, 14p

8. Mortensen, 13p

8. Team Quizzenden, 13p

8. Henri-gjette, 13p

8. Det grønne huset, 13p

12. Koronasaurus Rex, 12p

13. TGD, 11p

14. Bernie, 10p

14. Korona i produksjon, 10p

16. To gode naboer, 9p

16. Quiz me harder, daddy, 9p

16. Quiztian + filosofaen = sant, 9p

16. Kanelknute, 9p

20. Konemateriale, 8p

20. Team kjip flaggermus, 8p

20. The Wuhan bats, 8p

23. Pesta Coronara, 7p

23. Marte, 7p

23. Quizzing on you, 7p

23. Kariku, 7p

27. Rimmernes konge, 6p

27. Audny, 6p

29. Karantenefilosofa / Ingvild, 2p

29. Pangolinda Perry, 2p

29. Sunnmøringer får ikke corona, 2p

32. Dv, 1p

Resultater fra karantenequiz 25. mars

Hei!

Beklager at det har tatt litt tid med retting og sånn, og at forrige uke utgikk. Men vi kommer sterkere tilbake til førstkommende onsdag med mye nytt snacks, og en litt bedre ordning. Det har tatt tre timer å rette quizen. Haha. 

Vinnerne “Quizvid -19 – sykelig opptatt av quiz” må ta kontakt med meg for å få tilsendt premie; denne quizbokwn fra All Makkt “Fakta om makta – politisk quiz” publisert på Res Republica, og hjemmestrikket tennbrikkettvarmer fra Frokenhjemmelaget (på Instagram).

Velkommen til neste quiz onsdag 8.4 klokken 20.00. Premien denne gangen er håndmalte akrylmaleri og påskeegg fylt med snacks.

Logg på twitch.tv/filosofaen I god tid, husk å registrere deg for mulighet til chat. Mer informasjon kommer.

Her er resultatlisten:
1. Quizvid -19 – sykelig opptatt av quiz, 45p
2. Karantene-sølibat, 42p
3. FamOG, 41p
3. Bare Hegel Band, 41p
3. Wu-Han Clan, 41p 
6. Anna Karoline Offisiell Fanklubb, 39p
7. Koronarævingane fra Revetal, 38p
8. Hellyeh, 37p
9. Quaranteens, 36p
9. Kakestykke, 36p
11. 69PussySlayer69PUSSY!!!!!!!!!!!SLAYER!!!!!!!!!!!!!!!69!!, 35p
11. kor-(ona)jentene, 35p
13. Team Quiztensen (Tony og Fredrik Christensen), 34p
13. Skummel suppe 🦠, 34p
13. Tale Voldseth + Lars Breistøl/Det svir når jeg quizzer, 34p
16. Plantzilla, 33p
16. Freudian slip, 33p
16. Koromona, 33p
19. Otta frukt og betong ute av karantene, 32p
19. You’re a quizzard, Harry, 32p
19. Quizlamisten, 32p
19. Ingen hjelpemidler, 32p
19. Karantenecrazy, 32p
19. Galileo Galilei-av-karantene, 32p
19. FantasiVietnam, 32p
26. Bergsåsveien 36, 30p
26. Mari Stenhammer og Sondre Johansen/Vidkun Riesling 30p
26. De Covidariske 19 (nei vi er bare 3;)), 30p
29. Disse Korona-tider, 29p
29. Quiztoffer Robin & The Quarantena Ladies, 29p
29. Tentin Quarantino, 29p
32. Faen at jeg ikke fikk pizza på denne quizen heller!!!, 28p
32. Koronajuvelene, 28p
34. Team Kjip Flaggermus, 27p
35. Quaranteen pluss to år – ErKygoEgentligEnFrukt, 26p
35. Rolling Stoners, 26p
35. De Quizzatrengte, 26p
38. Lodvesdatter, 25p
39. Don’t Cry For Me Quarantina, 24p
39. Quizsky on the rocks, 24p
41. Ida Koronaline, 23p
41. Jeg har en idè, la oss bruke bidè (Juline, Fauna og Pavel), 23p
43. AntiOddy1&åttiBac, 22p
43. Dungeons and Quizzards, 22p
43. Pesta Coronara, 22p
46. Quarantiss, 21p
47. Voldemarte & Daniel Radcliffe, 20p
48. Det karolinske departement, 19p
48. Miriam Einangshaug Ivar Østebø/ Hyttejesus, 19p
48. Putain de sneak, 19p
48. Kristine Hansen/ Karantert moro, 19p
52. Mjau, 18
52. Konona Fyr, 18p
54. FinniTheFinger(finger is washed), 16p
54. The Butt Plugz, 16p
56. Cody “Big Dick” Pritch, 15p
57. KaranteneFilosofia / Ingvild, 12p
58. Coronation Fucktwat, 11p
59. The Quizasters, 10p
60. Bob & Boo, 9p

filosofaen.no presenterer: karantenequiz

Hei!

I dag lanserer filosofaen.no en karantenequiz som streames online på Twitch (klikk på lenken). Den begynner klokken 20.00. Mer informasjon følger under bildet.

Illustrasjon: Benedicte Jenssen

Her er litt av hva du kan forvente:

 • Quiz
 • Kule innslag med høy kleinhetsfaktor
 • Musikalske innslag
 • Premier
 • Overraskelser

Disse menneskene har vært med å bidra:

 • Christopher Gundersen, kamera, redigering, lyd og produksjon
 • Iver Daaland Åse, eksekutiv produsent
 • Benedicte Jenssen, illustrasjon og animasjon
 • Tony Christensen, innslag
 • Synnøve van Dijke Bjertnes, innslag
 • Benny Stølen, jingle
 • Henri-gjette Paulsen Eie, spørsmål og ide
 • Tore Remi Christesen, skaper og fjompenisse

Om nyttårsforsetter og sånn

[Sett inn ingress]

Jeg beklager at jeg ikke har fått skrevet noe i jula, men det er ikke så lett å skrive når man sover. Prosjekt voksen har blitt satt litt på vent, men i dag er det 1. januar. Det er dagen for å begynne å utsette nyttårsforsettene mine.

Her kommer en liste over nyttårsforsetter for meg i 2018

 1. Drikke mindre øl. Men jeg drikker en øl akkurat nå, da. LOL.
 2. Gå mer tur. Så jeg lot bonusbroren min gå tur alene, for jeg kan jo begynne med det i morgen i stedet, sant?
 3. Begynne å trene. Skjønt, ergometersykkelen (eller hva det heter) er nede i kjelleren, så det kan bli litt tungt å gå opp igjen etter en økt. Jeg har lastet ned en liste som er perfekt for spinning, da. Så, kanskje i morgen.
 4. Bli flinkere på å oppdatere storyen min på Snap og Insta. Det skjer så mye på Sortland.

Her ønsker jeg det nye året velkommen, på do, og med selskap av katten Tales (som jeg tror er et ironisk navn, i og med at katten har måttet amputere halen).

Så, jeg tror jeg skal få til disse forsettene. Hvis ikke blir jo alt skikkelig uforsettlig, og det har jeg hørt ikke er så bra.

Det er sikkert noen av dere som lurer på hvorfor jeg er singel, og dette har jeg ikke fortalt til veldig mange, men det er for at jeg ikke får julestrømpe av pappa eller mamma dersom jeg gifter meg. Jeg synes faktisk at julestrømpe er gasnke viktig for meg. Man kan ikke få realisert sitt indre barn nok, dersom man ikke får julestrømpe, liksom.

 

I morgen kan dere få lese om min første tur på spinningsykkel i 2018, og hvordan jeg har planer om å bli proff fotballspiller på FIFA 18.

 

Hva er deres nyttårsforsetter?

Om å bli voksen og sånn

[Sett inn ingress]

Vel, så er sirkuset i gang. Jeg har dessverre ikke blitt invitert på bloggfest i Dubai for å feire likegyldighet og masse spenn for å promotere vitenskapelig tvilsomme hudpleieprodukter. Derfor har jeg bestemt meg for at jeg skal bli blogger. Det er jo ikke sånn at jeg har underskudd på tid lenger. Permisjonen fra studiet skal vare frem til høsten. For dere som ikke kjenner meg, så skal jeg bli lærer. Her kommer dere til å få lese en del om motivasjon, frustrasjon, tåredryppende utleveringer av personlige erfaringer, tanker i tiden og ett og annet ræl som skulle måtte komme fra min omtalte filterløse hjerne. I dag … stryk det … i natt skal det handle om å bli voksen, og å starte blogg og sånn.

Hva skal egentlig til for å bli en bra blogger? Jeg tror man må ha disse kriteriene på plass:

 1. Omfattende og overdrevent bruk av sosiale medier. Du finner forøvrig meg på Instagram (denstorefilosofaen), Twitter og Snapchat (filosofaen). Jeg gleder meg forøvrig til Vine kommer tilbake. Jeg tror jeg kommer til å hete filosofaen der også. Hvordan får man egentlig sånn greie at man kan linke i insta-storien din? Mulig jeg også burde gjenopplive tanken om podkast på Soundcloud. Der husker jeg ikke hva jeg heter.
 2. Man må skrive innlegg jevnlig. Til visse klokkeslett. Noe jeg finner en smule interessant, gitt at vi er en generasjon av bingere. Hvilken rolle spiller det om du får et innlegg klokken 06.00 eller klokken 18.45.
 3. Man må skrive om noe uinteressant. For eksempel makeup eller ansiktshår eller noe sånt. Jeg kan gi dere tips om bart. Jeg har en skikkelig bart. Sånn type bart man har i TV-serier fra åttitallet. Jeg har også to par ødelagte Raybans jeg burde fikse.
 4. Man bør være urban og blogge fra kafe. Jeg bor forøvrig på Sortland, der det er overraskende mange kafeer, men også ikke så bra eller fancy kaffe. Vi får se hva jeg får til med tanke på dette.
 5. Pseudofilosofi med catchy klikkfaktor. Alle med respekt for seg selv skriver kvasismarte ting som egentlig ikke betyr noe som helst. Jeg kan bli veldig flink til å si at man bør verne Lofoten og Vesterålen, men jeg skal fortsatt kjøre bil med god samvittighet.

Jeg tror jeg har fått med meg det meste jeg trenger for suksess nå.

Jeg kan gi noen tips om bart. Det kan jeg blogge om. Foto: Selfie

Innledningsvis skrev jeg at jeg skulle skrive litt om det å bli voksen. Siden mange blogginnlegg jeg har lest i det siste, særlig fra Paradise Hotel-veteraner, så har ikke blogginnleggene noe behov for inndeling eller struktur. Jeg skal imidlertid forsøke å være grei med særskrivingen. Planen er å bli norsklærer.

Jeg lurer på hvordan det er å bli voksen. Når man er så gammel som meg, hele enogtredve, så er det kanskje på tide. Nå bor jeg hos pappa for å finen meg selv, som en vaskeekte millennial. Mine voksenperioder spenner seg over flere faser.

a. Jeg har vært voksen i tre perioder. Den første perioden var da jeg bodde sammen med ekskjæresten min. Den andre perioden var da jeg flyttet helt for meg selv for første gang. Den tredje gangen var da jeg kjøpte meg en leilighet som jeg siden solgte altfor tidlig og brukte opp alle pengene fra.

b. Jeg tror det var alle fasene mine.

Nå er jeg altså bosatt hos far og bonusmor. For å finne meg selv etter tre år på lærerstudiet. Nå er det ikke selve studiet som har gjort meg lett deprimert og sosialt utilpass, men arbeidsmengden jeg la ned. Ikke bare på studiet, selvsagt, men på alt annet. Jobb, ørten hundre verv i studentdemokratiet og prøve å være sosialt til stede utenfor arbeidstimene. Jeg tror det ble litt lite søvn, for jeg har sovet mer eller mindre en måned eller to i strekk. Jeg er sjukt marsipankake i hodet.

Planen er å bli voksen under oppholdet mitt hos pappa. Så får vi se hvordan det går.

Føler du deg voksen? Er det galt å bli voksen, eller er det helt naturlig? Burde vi skjerpe oss litt, vi som bikker tredve og fortsatt tror vi er seksten?

Det synes jeg dere skal svare på, for nå tar jeg kvelden.

Bon nuit!